Сторінки

22 березня 2013 р.

Курси підвищення кваліфікації


Різні є думки на рахунок курсів підвищення кваліфікації. Одним вони подобаються, іншим – ні. Одні вважають, що підвищувати кваліфікацію на курсах необхідно, інші – не вбачають у цьому потреби.  Але на мою думку, навіть самому досвідченому педагогу з великим педагогічним стажем та досвідом все ж таки необхідно оновлювати свої знання. Адже і самі курси проходять не так часто – раз на п’ять років. 

Підвищення кваліфікації спрямоване на послідовне удосконалення професійних знань, умінь і навиків, зростання майстерності, професійності. А курси підвищення кваліфікації – це навчання, направлене на підтримку і удосконалення професійного рівня, знань і умінь педагога.
Закінчились мої чергові курси. Згадався уже знайомий матеріал, збагатились знання новими відомостями і немало важливо – нові знайомства з колегами, спілкування, обмін досвідом. І як у справжніх випускників, останній день виявився радісним, бо всі успішно пройшли курс навчання та отримали посвідчення, і сумним – тому що прийшлось прощатись до наступної зустрічі через 5 років.



3 коментарі:

  1. Так, педагог має постійно вчитися новому, аби бути цікавим для своїх учнів. А КПК розвивають компетенції або ж допомагають набути нових. Неоціненними є і живе спілкування з колегами, взаємозбагачення.
    Щодо курсової роботи, то це гарний зразок того, як теоретичні положення підтверджуються на практиці та ще й мають такий відчутний результат!
    Наснаги Вам, Наталі\ Петрівно, творчих злетів! Ви - щасливий педагог, бо можете радіти й гордитися своїми учнями!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Щиро дякую! Це правда, я щасливий педагог, бо активність і бажання учнів щось робити надихають до творчості. Хочеться, щоб саме таких учнів було більше. Але усіх їх я люблю!
      Вам, Тетяно Іванівно, дякую за теплі слова, доречні поради, підтримку. І від щирого серця теж хочеться побажати, щоб не було видно дна Вашим творчості, позитиву, оптимістичності!

      Видалити
  2. Наталя Петрівна, Вас дійсно можна назвати Педагогом з великої літери. Побільше Вам вдячних учнів!!!!

    ВідповістиВидалити